افسانه ازدواج ام کلثوم با عمر
یکی از شبهات بی اساسی و بدون مدرکی را که پیروان سقیفه بر مولایمان سیدنا علی (ع) روا می دارند،داستان و به عبارتی افسانه ازدواج ام کلثوم با عمر بن خطاب است. در صورتی که بزرگترین شارح صحیح مسلم، که از کبار شارحین و علمای حدثی اهل سنت است و بسیار هم مورد وثوق وتایید عامه است، امام نووی می باشد که ایشان به این شبهه خیالی و افسانه پاسخ صریح داده اند و می گویند عمر داماد ابوبکر است و با ام کلثوم ازدواج کرده است .
محى الدین نووى، مهمترین شارح صحیح مسلم در کتاب تهذیب الاسماء مىگوید،عمر با امّکلثوم دختر ابوبکر ازدواج کرده است!
أختا عائشة: اللتان أرادهما أبو بکر الصدیق، (رضى الله عنه)، بقوله لعائشة: إنما هما أخواک وأختاک، قالت: هذان أخواى، فمن أختاى؟ فقال: ذو بطن بنت خارجة، فإنى أظنها جاریة. ذکر هذه القصة فى باب الهبة من المهذب، وقد تقدم بیانهما فى أسماء الرجال فى النوع الرابع فى الأخوة، وهاتان الأختان هما أسماء بنت أبى بکر، وأم کلثوم، وهى التى کانت حملاً، وقد تقدم هناک إیضاح القصة، وأم کلثوم هذه تزوجها عمر بن الخطاب،(رضى الله عنه.)
دو خواهر عائشه؛ همان دو نفرى که مقصود ابوبکر صدیق! از سخنانش به عائشه بودند، که به او گفت «دو برادرت و دو خواهرت (از من ارث مى برند)؛ عائشه گفت: این دو نفر برادران من هستند؛ اما دو خواهر من چه کسانى هستند (من که یک خواهر بیشتر ندارم)؛ در پاسخ گفت: آن کسى که در شکم دختر خارجه است؛ من گمان دارم که او نیز دختر است؛ این ماجرا را در باب هبه کتاب مهذب آورده است».
و سخن در باره آن دو در اسماء الرجال در باب چهارم در خواهران گذشت؛ این دو خواهر، اسماء دختر ابوبکر و امّکلثوم دختر ابوبکر هستند؛ و او است که در شکم مادرش بود؛ و در آنجا توضیح ماجرا گذشت؛ و همین امّکلثوم است که عمر با او ازدواج کرده است .
النووی، أبو زکریا محیی الدین یحیى بن شرف بن مری (متوفای676 هـ)، تهذیب الأسماء واللغات، ج 2، ص630، رقم: 1224، تحقیق: مکتب البحوث والدراسات، ناشر: دار الفکر - بیروت، الطبعة: الأولى، 1996م.
http://shamela.ws/browse.php/book-9702#page-715
شرح حال ام کلثوم دختر ابوبکر در نرم افزار کتبه شامله وهابیت:
الاسم : أم کلثوم بنت أبى بکر : الصدیق القرشیة التیمیة ( أمها حبیبة بنت خارجة ، توفى أبوها و هى حمل )
الطبقة : 2 : من کبار التابعین.
روى له : بخ. م. س .ق ( البخاری فی الأدب المفرد - مسلم - النسائی - ابن ماجه )
رتبته عند ابن حجر : ثقة .
رتبته عند الذهبی : لم یذکرها
اما شرح حال امام نووی:
کان إماما عالما حافظا فقیها، قال عنه الإمام الذهبی:«الشیخ الإمام القدوة، الحافظ الزاهد، العابد الفقیه، المجتهد الربانی، شیخ الإسلام، حسنة الأنام.»
وقال الإمام ابن کثیر:
«الشیخ الإمام، العلامة الحافظ، الفقیه النبیل، محرر المذهب ومذهبه، وضابطه ومرتبه، أحد العباد والعلماء الزهاد، کان على جانب کبیر من العلم والعمل والزهد والتقشف، والاقتصاد فی العیش والصبر على خشونته، والتورع الذی لم یبلغنا عن أحد فی زمانه ولا قبله بدهر طویل.»
وقال فی حقِّه الإمام العلامة محمد بن علاَّن الصدیقی:
«شیخ الإسلام، علم الأئمة الأعلام، أوحد العلماء العاملین، والأولیاء الصالحین، عین المحققین، وملاذ الفقهاء والمحدثین، وشیخ الحفاظ، وإمام الحفاظ، وإمام أرباب الضبط المتقنین.»
امام ذهبی امام جرح و تعدیل علی اطلاق اهل سنت و همچنین امام ابن کثیر دمشقی ایشان را به «امام، علامه، عالم عامل، زاهد و حافظ (کسی که صد هزار حدیث حفظ دارد) تعریف میکند.
بگذارید در ابتدا این سوال را از شما بپرسیم، شما معتقد هستید این ازدواج ام کلثوم دختر مولا علی (ع) با عمر یک ازدواج اظهر من المشس است، خوب اگر اینگونه است، چرا در صحاح سته شما نیست؟ اگر اینگونه است چرا در صحیحین نیست؟ لذا نبود این ازدواج در معتبر ترین کتب شما نشان از بطلان این خبر است.
ثانیا. ما هم مانند شما معتقد هستیم ام کلثوم با عمر ازدواج کرده اما این ام کلثوم کیست؟ این ام کلثوم دختر ابوبکر است، امام نووی از بزرگترین شارحان صحیح مسلم و اکابر اهل سنت و از استوانه های رجالی و علمی اهل سنت در کتاب رجال تهذیب الاسماء خود،ج 2 ،ص 630 در مورد ام کلثوم دختر ابوبکر می گوید و بعد در انتها می گوید «هذه ام کلثوم تزوجها عمر بن خطاب» یعنی ام کلثوم دختر ابوبکر با عمر ازدواج کرده است. یعنی عمر داماد ابوبکر بوده است نه مولا علی (ع).
ثالثا.در کتب شیعه مطالبی که در مورد این ازدواج امده ،مضطرب الحدیث است. لذا احادیث به لحاظ علمی فاقد ارزش و اعتبار می باشد.
رابعا. شما اگر هم این ازدواج را ثابت کنید باز هم نمی توانید فضیلتی را ثابت کنید. زیرا ازدواج به معنای فضیلت نمی باشد.همان گونه که حضرت لوط دخترانش را برای کفار حلال کرد. «قال هولاء بناتی ان کنتم فاعلین».سوره حجر، ایه 71 و سوره هود،ایه 78 .
خامسا.ازدواج هرگز به معنای فضیلت نیست. همان طور که دو تا از همسران انبیاء الهی کافر بودند.«ضرب الله مثل الذین کفرو امراه نوح و امره لوط»
سادسا. پیغمبر نیز با دخترانی ازدواج کرد که پدارانشان کافر بودند، مانند ابوسفیان و سران قبایل یهودی. لذا ازدواج به معنای فضیلت نیست.
سابعا. مولا علی (ع) در کتب صحبح بخاری امده کراهت داشت، از دیدن عمر «کراهیه لمحضر عمر» حال چگونه به او دختر داده است؟
ثامنا.تاریخ هیچ دختری به نام ام کلثوم که فرزند حضرت صدیقه طاهره و شهیده فاطمه زهرا (س) را ثبت نکرده است.ما از شما سند می خواهیم،می توانید بیاورید .
تاسعا.این روایت در کتب شیعه ضعیف است، علمای شما گفته اند که ام کلثوم دختر ابوبکر و عمر داماد ابوبکر است و ضمن اینکه اگر هم بتوانید ازدواج را ثابت کنید که نمی توانید این کار را کنید، بلکه هیچ فضیلتی برای شما نیست.همانطور که همسران انبیا کافر بودند و همانطور که انبیا دخترانشان را به کفار و لواط کارها دادند.