آیا ابوبکر به پیغمبر دروغ بسته است؟
دوشنبه, ۲۲ آبان ۱۳۹۶، ۰۸:۵۹ ب.ظ
یکی از اختلافاتی که بین صحابی بعد از شهادت رسول خداست بر سر مسئله فدک است که حضرت صدیقه طاهره فاطمه زهرا (س) معتقد بودند که ابوبکر فدک ایشان را غصب کردند. اما ابوبکر می گفت پیغمبر فرموده است انبیا بعد از خود ارث به جای نمی گذارند. حالا ما می خواهیم به واکاوی این موضوع بپردازیم و ببینیم چقدر ابوبکر در این گفتار خود صادق بوده است و ایا این سخنش منصوب به پیغمبر است و یا جعلی می باشد.
پیغمبر اسلام قبل از شهادتشان پیش بینی دروغ بستن به خودشان را کرده بودند. لذا به همین جهت یک قول بسیار صریح و عجیبی را داشتند که به شرح ذیل می باشد:
حدثنا بن أبی کَرِیمَةَ عن أبی جَعْفَرٍ عن رسول اللَّهِ (صلى اللَّهُ علیه وسلم) أَنَّهُ دَعَا الْیَهُودَ فَسَأَلَهُمْ فَحَدَّثُوهُ حتى کَذَبُوا على عِیسَى فَصَعِدَ النبی (صلى اللَّهُ علیه وسلم) الْمِنْبَرَ فَخَطَبَ الناس فقال إنَّ الحدیث سَیَفْشُو عَنِّی فما أَتَاکُمْ عَنِّی یُوَافِقُ الْقُرْآنَ فَهُوَ عَنِّی وما أَتَاکُمْ عَنِّی یُخَالِفُ الْقُرْآنَ فَلَیْسَ عَنِّی.
رسول خدا (صلى الله علیه وآله)، یهودیان را احضار کرده و از آنان سؤالى پرسید، یهودیان سخنانى گفتند و به حضرت مسیح دروغهایى نسبت دادند، رسول خدا (صلى الله علیه وآله) بر فراز منبر قرار گرفت و در سخنرانى خود فرمود: به زودى بر من حدیث دروغین مىبندند، پس آنچه از سخنان من به شما رسید و موافق قرآن بود از من است، و آنچه مخالف قرآن است، از من نیست.
الرد على سیر الأوزاعی، ج 1، ص 25، : تحقیق: أبو الوفا الأفغانی، ناشر: دار الکتب العلمیة - بیروت؛
الشافعی الأم، ج 7، ص 339، : ناشر: دار المعرفة - بیروت، الطبعة: الثانیة، 1393هـ.
همان طور که ملاحظه فرمودید پیغمبر پیشبینی کذب بستن به خودشان را فرموده بودند و ایشان یک کد و کلیدی را به ما دادند تا ما راه تشخیص حق و حقیقت را بدانیم که چیست و ان کلید این است که فرمودند اگر می خواهید صحت و سقم سخن من را بسنجید ببینید، ایا ان قول من را قران هم خوانی دارد یا نه؟
حالا ما می خواهیم ادعای جناب ابوبکر را با قران قیاس کنیم و ببینیم ایا انبیا بعد از خودشان ارث به جای می گذارند و یا اینکه او به پیغمبر دروغ بسته است؟
وَوَرِثَ سُلَیْمَانُ دَاوُودَ وَقَالَ یَا أَیُّهَا النَّاسُ عُلِّمْنَا مَنْطِقَ الطَّیْرِ وَأُوتِینَا مِنْ کُلِّ شَیْءٍ إِنَّ هَذَا لَهُوَ الْفَضْلُ الْمُبِینُ. النمل/ 16.
و سلیمان وارث داوود شد، و گفت: «اى مردم! زبان پرندگان به ما تعلیم داده شده، و از هر چیز به ما عطا گردیده این فضیلت آشکارى است.
و از قول حضرت زکریا نقل مىکند:
وَإِنّی خِفْتُ الْمَوَالِیَ مِنْ وَرَائِی وَکَانَتِ امْرَأَتِی عَاقِرًا فَهَبْ لِی مِنْ لَدُنْکَ وَلِیًّا * یَرِثُنِی وَیَرِثُ مِنْ آَلِ یَعْقُوبَ وَاجْعَلْهُ رَبِّ رَضِیًّا. مریم/ 6 ـ 7.
و من از بستگانم پس از خودم بیمناکم (که حق پاسدارى از آیین تو را نگاه ندارند)! و (از طرفى) همسرم نازا و عقیم است تو از نزد خود جانشینى به من ببخش که وارث من و دودمان یعقوب باشد و او را مورد رضایتت قرار ده!
همان طور که ملاحظه فرمودید، دلیل اول ما بر دروغ بستن جناب ابوبکر به پیغمبر خود نصوص ایات قران است. چگونه می شود انبیا از خود ارث به جای می گذارند، اما پیغمبر می فرماید ما ارث به جای نمی گذاریم؟ پس مشخص است این سخن رسول الله خلاف قران می باشد و طبق فرمایش ایشان اگر سخنی خلاف قران شنیدیم باطل است. پس این ادعای ابوبکر از منظر قران باطل است.
دلیل دوم: پیگیری و ممارست حضرت صدیقه طاهره در گرفتن و مطالبه کردن حقش یعنی فدک، خود به منزله دروغ بستن ابوبکر به پیغمبر است. لذا اگر این قول درست بود باید حضرت زهرا (س) انرا از پدرشان می شنیدند. زیرا ارث جز مسائل خانوادگی است و حضرت صدیقه طاهره هم به عنوان خانواده و دختر پیغمبر باید این قول را از رسول خدا می شنیدند که چنین چیزی را پیغمبر نفرموده است. لذا اگر صحیح بود حضرت زهرا (س) باید به ان عمل می کردند و مطالبه کردن فدک از جانب حضرت زهرا (س) خود موید دروغ بستن ابوبکر بر پیغمبر است.
دلیل سوم کذاب خواندن ابوبکر از جانب مولا علی (ع) و عباس عموی پیغمبر :
فَقَالَ أَبُو بَکْرٍ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ (صلى الله علیه وسلم)- « مَا نُورَثُ مَا تَرَکْنَا صَدَقَةٌ ». فَرَأَیْتُمَاهُ کَاذِبًا آثِمًا غَادِرًا خَائِنًا .
ابوبکر گفت: رسول خدا فرموده است: ما چیزى به ارث نمىگذاریم، آنچه مىماند صدقه است و شما(مولا علی (ع) و عباس عموی پیغمبر) او را دروغگو، گناهکار، حیلهگر و خیانتکار معرفى کردید و حال آن که خدا مىداند که ابوبکر راستگو، دین دار و پیرو حق بود.
النیسابوری، مسلم بن الحجاج أبو الحسین القشیری (متوفای261هـ)، صحیح مسلم، ج 3، ص 1378، ح 1757، کِتَاب الْجِهَادِ وَالسِّیَرِ، بَاب حُکْمِ الْفَیْءِ،
تحقیق: محمد فؤاد عبد الباقی، ناشر: دار إحیاء التراث العربی - بیروت.
پس مشخص می شود این مسئله انقدر واضح بوده است که قران بزرگترین صحابی های پیغمبر قائل بر دروغ گو بودن ابوبکر بوده اند.
اما می خواهیم بدانیم حکم یک دروغ گو از منظر قران چیست و همچنین حکم دروغ بستن به پیغمبر چه می باشد.
حکم کذابین از منظر قران:
إِنَّ اللَّهَ لَا یَهْدِی مَنْ هُوَ کَاذِبٌ کَفَّارٌ .
یقیناخدا آن کسى را که دروغپرداز ناسپاس است هدایت نمىکند.
إِنَّ الْمُنَافِقِینَ لَکَاذِبُونَ .
به راستی منافقین دروغگو هستند.
لَّعْنَةُ اللّهِ عَلَى الْکَاذِبِینَ.
لعنت خدا را بر دروغگویان قرار دهیم.
حکم دروغ بستن به پیغمبر:
من کذب علیّ متعمداً فلیتبوأ مقعده من النار.
هر کس بر من از روى عمد دروغ ببندد، پس باید که جایگاهش را در آتش ببیند.
صحیح البخاری ، ج 1 ،ص 36 .
این روایت را احمد بن حنبل و ذهبى آورده اند:
مسند أحمد بن حنبل، ج 1، ص 65، ناشر: مؤسسة قرطبة – مصر؛ تاریخ الإسلام ووفیات المشاهیر والأعلام، ج 27، ص 293.
من هیچ قضاوتی نمی کنم و قضاوت را به پایه خود دوستان می گذارم.
اما فقط یک سوال می پرسم: براداران اهل سنت ایا شما کسی را جانشین پیغمبر می دانید که او به پیغمبر دروغ می بندد؟ به راستی چگونه به او اطمینان می کنید؟ خداوند در قران می فرماید: «کونوا مع الصادقین.» با راستگویان باشید. به نظر شما ما باید با یک خلیفه راستگو مانند مولا علی (ع) همراه و همپا باشیم یا با یک دروغگو؟
و چگونه روایات اهل سنت با آیاتی که زدیم جمع می شود ؟