ام المومنینی یک مقام معنوی
شبهه از طرف وهابیت:
این برداشت ( یعنی منظور از ایه فقط حرمت ازدواج است)، مخالف خود آیه است چون در این آیه بحث مقام معنوی و اولویت هاست همانگونه که نبوت یک مقام معنوی است و بهترین مقامی که هر انسانی میتواند به آن برسد مادر بودن هم بعد از آن ذکر شده و یک مقام معنویست و بعد ارتباطات دیگر .
در پاسخ می گوییم:
سوتی اولش این است که هر انسانی می تواند نبی شود، یعنی هر کسی که مشرک هم بود کافر هم بود میتواند نبی شود حال آنکه خود علمای شما می گویند: کسی که مشرک بوده نمی تواند نبی باشد.
فلیس من حکم الله أن یبعث نبیا قد أشرک وکفر.
المعیار والموازنة، أبو جعفر الإسکافی، ص ۲۲۲.
حال چگونه مثلا یکی مثل عمر که مشرک بوده می تواند نبی شود، ما هم نمی دانیم البته ردیه ای هم است در بطلان آن روایت جعلی که در فضیلت عمر دادند.اگر نبوت ادامه داشت عمر بن خطاب هم نبی می شد.و سپس ادعا کرد ام المومنین بودن یک مقام معنوی است. چون نبوت مقام معنوی است. اولا) اینکه نبوت از مقامات معنوی بلاشک و بلاریب است اما این سخن باطل را چه کسی گفته مادر بودن هم معنوی است؟ اگر استدلال شما به اولی بودن نبی است باید بگویم که اینجا استدلال خدا به اولی بودن تعیین مصداقی است، برای اینکه نبی را بر مردان مانند پدر بداند تا از این طریق زنان نبی را مادر انها بداند وگرنه اینکه پیامبر اولی بالمومنین است ،امری نیست که بعد از ازدواج ایشان شکل گرفته باشد. بلکه قبل از ازدواج هم ایشان اولی بالمونین بوده اند .
اما نکته کلیدی اینجاست شما فکر کردید هر سیبیلویی بابای شماست؟!
اتفاقا خداوند در همان سوره احزاب میان مومنین و مومنات فرق قائل شده است تا به همگان بگوید طبق نص هم منظور ما از اینکه عایشه مادر مومنین است نه به معنای فضیلت است و نه معنای مقامات شامخ معنوی. زیرا منظور همان حرمت ازدواج است. دلیل ما هم ایات دیگر است .فلذا اگر بگویم لفظ مومنین هم مردان را شامل می شود و هم زنان ،را چرا خداوند در ایات دیگرش مومنین را مصداق مردان دانسته و مومنات را مصداق زنان؟ لیکن اگر مومنین جمیع مونث و مذکر را شکر می گرفته چرا خداوند در کنار مومنین ، لفظ مومنات را هم اورده است؟
وَالْمُؤْمِنِینَ وَالْمُؤْمِنَاتِ ،ایه 35 ،سوره احزاب.
الْمُؤْمِنِینَ وَالْمُؤْمِنَاتِ ،ایه 58، سوره احزاب.