سخن شیخ طوسی در خصوص ام المومنینی
وهابی ها می گویند: شیخ طوسی فرموده چطور ممکن است کسی مادر مومنین باشد در عین حال مشرک هم باشد؟
در پاسخ می گوییم:
اولا.این قول شیخ از باب تقیه بوده است.زیرا ایشان در حکومت های وهابی می زیستند، وقتی که جماعت وهابی حمله کردند به خانه او و کتاب خانه اش را اتش زدند شما از ایشان چه انتظاری داری؟ جالب است وقتی ایشان چنین اقوالی در باب تسامح با عایشه نوشته، باز هم کتاب هایش را اتش زدند. اگر مطالب تند و تیز می گفت چه می شد؟
اما همین مطالب هم که در باب لفافه گفته شده، قابل نقد است. طبق عقیده شیعه. زیرا ایشان عقیده شیعه را مطرح نکرده بلکه عقیده وهابی است.
جواب این است اولا)گفتند نمی شود که زنی مادر مومنین باشد در عین حال هم مشرک باشد، ثانیا) این که این محل اشکال نیست زنی کافر باشد و فرزندش مومن باشد و یا اینکه زنی مومن باشد و فرزندش کافر باشد. زیرا ایمان فرزندان یک زن، ارتباطی به عقیده یک زن ندارد. مثلا حضرت نوح خودش نبی بوده ولی پسرش کافر است.حال انکه نبوت مقامی بالاتر از ام المومنین بودن است. وقتی که نبی الله فرزندش کافر است، اشکال دارد فرزندان عایشه مومن باشند و مادرشان کافر؟ فلذا هر کسی مسئول اعمال خودش است و از انجایی که فلسفه ام المومنین بودن حرمت ازدواج است به طبع ارتباطی با این ندارد که چطور ممکن است کسی مادر مومنین باشد و خودش کافر باشد. زیرا ایمان فرزندان عایشه ربطی به عایشه ندارد وتاثیری هم بر عایشه نمی گذارد. همان طور که ایمان نوح نبی بر کفر پسرش تاثیر نگذاشت.
مطلب بعدی ؛ خود شما در کتبتان نقل کرده اید پیامبر زن یهودی کافر را به اختیار خود گرفت. حال انکه این زن کافر بوده است و اضافه اینکه خود شیخ طوسی فرموده اند کسی که با مولا علی (ع) بجنگد و بر او خروج کند کافر است و در اینکه عایشه بر مولا علی (ع) خروج کرد و با او جنگید عقیده ای است متفق علیه نزد فرقین. پس تکلیف عایشه هم از منظر شیخ قدس سره مشخص است.
فصل «فی أحکام البغاة على أمیر المؤمنین (علیه السلام)» ظاهر مذهب الإمامیة أن الخارج على أمیر المؤمنین (علیه السلام) والمقاتل له کافر، بدلیل إجماع الفرقة المحقة على ذلک، وإجماعهم حجة لکون المعصوم الذی لا یجوز علیه الخطأ داخلا فیهم، وأن المحاربین له کانوا منکرین لإمامته ودافعین لها، ودفع الإمامة عندهم وجحدها کدفع النبوة وجحدها سواء، بدلالة قوله (صلى الله علیه وآله) " من مات وهو لا یعرف إمام زمانه مات میتة جاهلیة.
نام کتاب : الاقتصاد نویسنده : الشیخ الطوسی، جلد 1 ، صفحه226.
http://lib.eshia.ir/15029/1/226