منهاج البدعه الامویه

سایتی متفاوت و قوی جهت دفاع از اهل بیت در مقابل نواصب

منهاج البدعه الامویه

سایتی متفاوت و قوی جهت دفاع از اهل بیت در مقابل نواصب

منهاج البدعه الامویه

سلام علیکم

ان شا الله به حول قوه الهی و به مدد مولایمان سیدنا علی بن ابی طالب، صاعقه های سنگینی در این سایت بر رئوس وهابیت خواهیم زد

دنبال کنندگان ۴ نفر
این وبلاگ را دنبال کنید
طبقه بندی موضوعی

شبهه : صیغه باعث ذلت می‌شود.

سه شنبه, ۱۰ بهمن ۱۳۹۶، ۰۹:۱۰ ب.ظ



شیخ طوسی در کتاب تهذیب الاحکام، ج3 ،ص143.
روایتی را نقل می‌کند . ( لا تتمتع بالمومنه فتذلها )
  شیخ طوسی می‌گوید اگر زن از خانواده ای با شرف بود، نباید او را متعه کرد. چون باعث ذلت او می‌شود و مایه عار آن خانواده است . 
شیخ طوسی هم‌چنان در کتاب تهذیب الاحکام، ج7 ،ص251 و حر عاملی روایتی با سند صحیح در جهت حرام بودن صیغه می‌اورند. . عن علی (علیه السلام) قال : حرم رسول الله (صلی الله علیه و سلم) یوم خیبر لحوم الحمر الاهلیه و نکاح المتعه . ( پیامبر در روز خیبر گوشت الاغ اهلی و ازدواج موقت را حرام کرد.)
البته در اینجا شیخ طوسی چون نتوانسته به سند روایت اشکال وارد کند، مجبور شده بگوید که این حرف امام از روی تقیه بوده است و این نظر شخصی جناب طوسی است و برای ما حجت نیست .ولی برای ما قول ائمه اهل بیت (علیهم السلام) دال بر حرمت است و ما پیرو ائمه اهل بیت هستیم ..
پاسخ  اول:
روایت مورد سؤال شما را مرحوم شیخ طوسی در کتاب تهذیب و استبصار این گونه آورده این است:
محمد بن یحیى عن أبی جعفر عن أبی الجوزا عن الحسین بن علوان عن عمرو بن خالد عن زید بن علی عن آبائه عن علی (علیهم السلام) قال : حرم رسول الله (صلى الله علیه وآله) یوم خیبر لحوم الحمر الأهلیة ونکاح المتعة.
از علی (علیه السلام) نقل شده که فرمود: رسول خدا (صلی الله علیه وآله) در روز خیبر گوشت الاغ اهلی و نکاح موقت را حرام کرد.
الطوسی، الشیخ ابوجعفر، محمد بن الحسن بن علی بن الحسن (متوفاى460هـ)، تهذیب الأحکام، ج 7، ص252، تحقیق: السید حسن الموسوی الخرسان، ناشر: دار الکتب الإسلامیة ـ طهران، الطبعة الرابعة،‌1365 ش .
متن روایت فوق از نظر علمای شیعه مورد قبول نیست؛ زیرا این روایت از روی تقیه صادر شده است. از این رو، هیچ یکی از علمای شیعه بر اساس آن فتوا نداده اند.
مرحوم شیخ طوسی بعد از نقل این روایت می فرماید:
فان هذه الروایة وردت مورد التقیة وعلى ما یذهب إلیه مخالفوا الشیعة ، والعلم حاصل لکل من سمع الاخبار ان من دین أئمتنا (علیهم السلام) إباحة المتعة فلا یحتاج إلى الاطناب فیه . وإذا أراد الانسان ان یتزوج متعة فعلیه بالعفائف منهن العارفات دون من لا معرفة لها منهن.
این روایت از روی تقیه و بر طبق مذهب مخالفان شیعه وارد شده است. کسانی که روایات شیعه را شنیده اند، برایش علم حاصل می شود که جواز ازدواج موقت در تعالیم ائمه ما می باشد؛ بنابراین نیاز به بحث طولانی در این زمینه نیست. وقتی انسان بخواهد ازدواج موقت کند، باید با زنان عفیف و پاکدامن ازدواج کند نه با کسانی که نسبت به عفت شان شناختی ندارند.
الشیخ الطوسی، تهذیب الأحکام، ج 7، ص252.
و در کتاب استبصار نیز می‌گوید:
فالْوَجْهُ فِی هَذِهِ الرِّوَایَةِ أَنْ نَحْمِلَهَا عَلَى التَّقِیَّةِ لِأَنَّهَا مُوَافِقَةٌ لِمَذَاهِبِ الْعَامَّةِ وَ الْأَخْبَارُ الْأَوَّلَةُ مُوَافِقَةٌ لِظَاهِرِ الْکِتَابِ وَ إِجْمَاعُ الْفِرْقَةِ الْمُحِقَّةِ عَلَى مُوجَبِهَا فَیَجِبُ أَنْ یَکُونَ الْعَمَلُ بِهَا دُونَ هَذِهِ الرِّوَایَةِ الشَّاذَّةِ.
توضیح پیرامون این روایت این است که آن بر تقیه حمل می کنیم؛ زیرا با مذاهب اهل سنت موافق است. روایاتی نیز که قبل از این روایت نقل شد،‌ موافق با ظاهر قرآن است و اجماع فرقه بر حق شیعه نیز بر طبق همان روایات قبل از این است. بنابراین واجب است به آن روایات عمل کنیم نه این روایت شاذ تک و خلاف قاعده.
الشیخ الطوسی، الاستبصار، ج 3، ص 142.
مرحوم شیخ حر عاملی نیز بعد از نقل روایت می‌گوید:
أقول : حملت الشیخ وغیره على التقیة  یعنی فی الروایة  لان إباحة المتعة من ضروریات مذهب الإمامیة ، وتقدم ما یدل على ذلک، ویأتی ما یدل علیه …
می‌گویم: شیخ و غیر ایشان این روایت را بر تقیه حمل کرده اند؛‌ زیرا حلال بودن متعه از ضروریات مذهب شیعه است و روایاتی که بر این مطلب دلالت می‌کند، قبل از این آمد و در ادامه نیز دلایلی که بر جایز بودن ازدواج موقت دلالت می کند، می آید. ...
الحر العاملی، محمد بن الحسن (متوفاى1104هـ)، تفصیل وسائل الشیعة إلی تحصیل مسائل الشریعة، ج 21، ص 12، تحقیق و نشر: مؤسسة آل البیت علیهم السلام لإحیاء التراث، الطبعة: الثانیة، 1414هـ.
پاسخ دوم:
بر فرض این که از روی تقیه هم صادر نشده باشد، چون متن روایت موافق با روایات اهل سنت و مخالف روایات صحیح دیگر شیعه و عقیده‌ی شیعه است، این روایت برای ما ارزشی ندارد و مورد قبول نیست.
پاسخ سوم:این روایت از نظر سندی ضعیف است.
وفی السند حسین بن علوان عامّی شدید المحبّة على أهل البیت ، وقیل:إنّه کان مستوراً فلم یثبت توثیقه.
مدارک تحریر الوسیلة،ص309 ،ط موسسة العروج.
ولکنّها مضافا إلى عدم صحّة سندها ، لأن حسین بن علوان من الزیدیّة ، أنّها لم تکن مذکورة إلَّا فی کتاب قرب الإسناد ، وهو وإن کان مؤلَّفه من الإمامیّة إلَّا أنّ بناءه فی ذلک الکتاب ذکر الأخبار الضعیفة أیضا .....
نهایة التقریر فی مباحث الصلاة،ص42 ،ط مرکز فقه الأئمة الأطهار (علیهم السّلام)
والسند لاشتماله على الحسین بن علوان الذی قبل فی حقه انه لا استهام له من التشیع الا الزیدیة ضعیف جدا.
تقریر بحث المحقق الداماد للآملی،ج3،ص365.
إلا أن الحسین بن علوان لم یوثق ، ولم یکن أصحاب الاجماع والأجلاء یروون عنه.....
الخلل فی الصلاة،ص108 ،ط موسسة العروج.
أولا : أنه ضعیف السند لأن فی طریقه الحسین بن علوان وهو عامی لم یوثق.
فقه الصادق،ج5،ص302 ،ط موسسة دار الکتاب.
ان دسته از اهل سنت و وهابی هایی که به متعه ای که حلال خدا و پیامبر و عمل صحابه بوده ایراد می‌گیرید نظرتان درباره ازدواج به شرط طلاق نزد اهل سنت و وهابیت چیست؟! 
 و إن تزوجها بغیر شرط إلا أن فی نیته طلاقها بعد شهر أو إذا إنقضت حاجته فی هذا البلد، فالنکاح صحیح فی قول عامة أهل العلم.
ترجمه:
اگر مردی با زنی بدون هیچ شرطی ازدواج کند و نیت کند که بعد از یک ماه یا بعد از این که کارش در آن شهر تمام شد، او را طلاق دهد، در قول تمام اهل علم، ازدواجی صحیح است. 
 المغنی لعبد الله بن قدامه، ج7، ص573.
البته چند تا از علمای اهل سنت این ازدواج را چون مثل ازدواج متعه است جایز نمیدانند که نظرشان خلاف اجماع است.
خب شاید بگویید این حرف یک نفر است. ولی این فتوا هم همین را گفته که ازدواج به شرط طلاق جایز است.
وعلى أیة حال، فإن جمهور أهل العلم على جواز الزواج بنیة الطلاق دون أن یکون ذلک مشروطا فی العقد.
 پس نظر مجهور اهل علم (علما) این است که ازدواج به نیت طلاق جایز است، بدون اینکه در شرط های ضمن عقد نباشد. 
یعنی مرد نباید به خانمی که می‌خواهد با او ازدواج به نیت طلاق  کند بگوید که میخواهم طلاقت دهم. 
این هم لینک فتوا:

http://fatwa.islamweb.net/fatwa/index.php?page=showfatwa&Option=FatwaId&lang=A&Id=76247  
 

طرفینی که نکاح متعه می‌کنند از اول می‌دانند قرار است چه موقع از هم جدا شوند، ولی در نکاح به نیت طلاق در واقع آقا باید سر خانم شیره بمالد، خانم به هزار امید و آرزو می آید خانه شوهر بعد که مرد کارش تموم شد طلاقش میدهد. 
اینکه علمای شما به این موضوع فتوا دادند نشون می‌دهد نیاز به ازدواج موقت یکی از ضروریات جامعه است. ولی چون اهل سنت و وهابیت پیرو آقای عمر هستند حلال خدا را به‌خاطر نظر آقای عمر حرام می‌دانند و به جای آن مجبور می‌شوند چیزی را درست کنند که بنیان جامعه را سست می‌کند.
تصور کنید این ازدواج (ازدواج به نیت طلاق) در جامعه ای شایع شود؛ آیا هیچ زنی جرئت می‌کند تن به نکاح دهد؟  چون ممکن است هر مردی در پی این باشد که به نیت طلاق با او ازدواج کند. اما با شایع شدن متعه فساد ها کمتر می‌شود. چون افراد به دنبال استمتاع حلال می‌روند و در آغاز رابطه می دانند که قرار است از هم جدا شوند. به قول حضرت علی :
 اگر عمر از متعه نهی نمی‌کرد جز انسان بدبخت زنا نمی‌کند. 
هم‌چنین زن مطمن است کسی که می‌خواهد با او ازدواج کند، نیتش نکاح دائم است و در تشکیل خانواده خللی ایجاد نمی‌شود.

  • موافقین ۰ مخالفین ۰
  • ۹۶/۱۱/۱۰
  • ۷۵۳ نمایش
  • سید عباس سیدی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی